top of page
  • Video

RE'EE 5774

RE'EE

'Ken u zelve - re'ee anochie! Ook zo kan de openingszin van de sidra Re'ee worden begrepen. Werkelijk wonderbaarlijk wat Mosje ons allemaal in die ene zin komt vertellen op deze laatste sjabbat van de maand Menachem-Av met het oog op de komende en laatste maand van het Joodse jaar, Elloel.

Mizmor-psalm 123 is aan de beurt in het PsalmProgramma van deze week. 'Wees ons gunstig gezind, wees ons gunstig gezind,' vragen wij G.d twee maal. Want steeds weer en ook nu hebben wij G.ds hulp nodig; twee maal: praktisch en spiritueel. 'Hasjem, verzadigd zijn wij van de voortdurende vernedering door de volkeren.'

Kan het actueler?!

De essentie van onze nesjama-ziel is boven de begrenzingen van Tijd en Ruimte verheven, verklaart de Ba'al HaTanya deze week in zijn Tanya-tekst. Maar toch, de nesjama is afgedaald in een wereld die wel onderhevig is aan de begrenzingen van Tijd en Ruimte. Hoe om te gaan met deze conflictsituatie? Het begin van het antwoord op deze vraag is de (h)erkenning dàt wij ons in een conflictsituatie bevinden. En daarna het inzicht hoe ons daaruit te bevrijden.

U hoort het G.dsWonderlijk gebeuren in Tel Aviv waarbij een van de Iron Dome commandanten verklaarde G.d te hebben 'gezien'!

Rabbijn Vorst wenst u een SJABBAT SJALOM, een CHODESJ TOV OEMEWORACH - een GEZEGENDE MAAND ELLOEL èn SJALOM AL JISRAEL!Komentáře


bottom of page