top of page
  • Video

MIKEETS 5779

www.chabad.nl/rabbijnvorst

*Vals beschuldigd?

Inderdaad. Maar ook voor ons - meer dan 3500 jaar later – buitengewoon leerzaam hoe de broers op de beschuldiging van de Egyptische onderkoning reageren.

*Een menora-chanoekia werd aan de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer ter gelegenheid van Chanoeka aangeboden. Rabbijn Vorst sprak de beide dames en verdere aanwezigen toe. Hij leest u zijn woorden voor. En vertelt een aangrijpende gebeurtenis in het concentratiekamp Bergen Belsen.

*Chanoeka: licht tegenover duisternis. Een parallel onderwerp is te vinden in het boek Tanya, in de eerste hoofdstukken die dezer dagen worden geleerd:

inderdaad, licht tegenover duisternis: de G.ddelijke Ziel tegenover de Dierlijke Ziel. De drie uitingsvormen van de ene ziel tegenover de drie overeenkomstige maar tegengestelde uitingsvormen van de andere ziel. It’s a struggle for life!

*Discriminatie? Is alleen bisschop Klaas dezer dagen een kindervriend? Rabbijn Vorst - toch ook een goed, heilig man – stelt zich kandidaat voor de Joodse bevolkingsgroep. Blijf luisteren naar zijn loflied op het G.dsWonder van de lach:

‘Lachen is heerlijk. Lachen maakt blij. Lachen werkt bevrijdend. Een gespannen sfeer wordt door een lach ontladen. Een boze bui drijft over door een lach. Bovendien: lachen is hartstikke gezond. Hormonen komen vrij die een gunstig effect hebben op het immuunsysteem.’

Voor de driedelige Sjabbat van deze week wordt u aansluitend gewenst

S J A B B A T S J A L O M - C H O D E S J T O V O E M E W O R A C H

C H A G C H A N O E K A S A M E A C H

graag tot volgende week weer op www.chabad.nl/rabbijnvorstComments


bottom of page