top of page
  • Video

WAJIGASJ 5776

Doet u het hem na?

Imponerend! Vol risico, met gevaar voor eigen leven zelfs, zet Jehoeda zich in voor zijn broer Benjamin.

Dat wordt van ieder van ons ook verwacht. Je inzetten voor de ander, al...en vul maar in wat iedereen voor tegenargumenten te berde gaat brengen.

Rabbijn Vorst legt een link naar de vastendag van Assara - 10 - Beteeweet op dinsdag 22 december. Deze vastendag herinnert aan het beleg om de stad Jeroesjalajim door de Babylonische koning Nebukadnetsar, bijna 2500 jaar geleden. Het beleg leidde tot de verovering van de stad, de verwoesting van de Eerste Tempel, het verlies van onze nationale onafhankelijkheid en het in ballingschap gevoerd worden naar Babylon.

Na komende sjabbat begint het winterkamp van de vereniging Tikwatenoe. In 1966 ging rabbijn Vorst voor de eerste keer als geestelijk leider - voetballend - mee. Kinderen, kinderen, kinderen. Hij is dol op kinderen, aansluitend aan wat een arts hem eens verklaarde: 'Het is steeds weer opnieuw een wonder wanneer ik bij een bevalling een baby geboren zie worden!'

Terecht staat rabbijn Vorst stil bij de G.dsWonderen van zwangerschap en geboorte, waarvan vooraanstaande wetenschappers verklaren dat het verschijnsel 'Voortplanting' evolutionair niet verklaarbaar is. 'De evolutietheorie is geen theorie van alles; met die theorie kun je bijvoorbeeld het bestaan van seks en bewustzijn niet begrijpen,' verklaart professor Ronald Meester in zijn bestseller 'ARROGANT - waarom wetenschappers vaak minder weten dan ze denken'.

Na nog enkele voorbeelden van genoemde G.dsWonderen wordt u een SJABBAT SJALOM toegewenst en, mocht u met vakantie gaan, een PRETTIGE VAKANTIE en vooral GEZOND EN HEEL WEER TERUG!Comments


bottom of page