top of page
  • Video

WAJIEKRA 5774

de PORSCHE-PARSCHE van DE WEEK


Waarom is de letter 'alef' zo klein? De alef, de laatste letter van het woord 'wajikra' waarmee het derde boek en dus ook de sidra van deze week - beide Wajikra geheten - begint. Wat voor een speciale letter is de alef? Waarom gebruikte G.d de alef niet als eerste letter bij het scheppen van de wereld? En wat komt de alef ons nog meer vertellen? U hoort het.


Mizmor-psalm 145 - 'Asj'ree' - is aan de beurt in het PsalmProgramma van deze week. Het is niet voor niets dat deze psalm iedere dag drie keer wordt uitgesproken. Rabbijn Vorst vertelt er meer over.


Mosje was de grootste profeet aller tijden, lezen / leren wij o.a. in de Tanya-tekst van deze week. De G.ddelijke Sjechiena-uitstraling was bij hem de meest verhevene. Toch, ook over ons kan de Sjechiena uitstralen. Hoe? Het wordt u uitgelegd.


'U mag absoluut geen alcohol drinken!' hadden de artsen een doodzieke joodse man uit Frankrijk uitdrukkelijk gewaarschuwd. Maar tijdens de laatste Pesachmaaltijd in het Lubavitch Centre SevenSeventy Eastern Parkway gaf de Rebbe de man aan desondanks vier bekers echte wijn te drinken. Met gevolg dat...? G.dsWonderen zijn blijkbaar de wereld niet uit!


OPNIEUW EEN WEEK VAN 'MARBIEM BESIMCHA - VERGROOT DE VREUGDE' DEZE WEEK TOEGEWENST


ÈN EEN SJABBAT SJALOM

Kommentare


bottom of page