top of page
  • Video

WAJEERA 5781


de PORSCHE-PARSCHE van DE WEEK


*Aartsvader Avraham krijgt deze sjabbat in de sidra bezoek. Hij en vrouw Sara bieden de gasten een welvoorziene maaltijd aan. Maar het blijken engelen te zijn. De vraag nu: 'Hebben de hemelse gasten echt meegegeten of deden ze alsof?' Rabbijn Vorst gaat uitgebreid op deze vraag in en stelt aansluitend de indringende vraag: 'Verschijnen er ook nu nog engelen in onze aardse wereld?' Blijf luisteren. Wat u hoort is ongelooflijk, maar toch waar!


*De tekst over de wonderlijke geboorte van aartsvader Jitschak wordt deze Sjabbat in de sidra gelezen. Maar waarom eigenlijk ook op Rosj Hasjana? Jitschak is immers niet op Rosj Hasjana geboren, maar op Pesach? Goede vraag; goed antwoord.


*Rabbijn vertelt over de wijze waarop drie-vier-vijfjarige kleuters traditioneel het Alef-Beeth leren. Een verrassende en tevens diepzinnige link wordt gelegd met de eerste keer 'Komats Alef = O'. Wanneer was dat? Binnenkort 3333 jaar geleden tijdens de G.ddelijke Openbaring op de berg Sinaj.


*'En een jaar later was er een zoontje geboren!' De Israelische zakenman Tswi Zimerman uit Chaifa vertelt hoe zijn dochter Shirly - tegen alle verwachtingen in - na tien jaar toch moeder werd.

Comentários


bottom of page