top of page
  • Video

TETSAWEE 5774

de PORSCHE-PARSCHE van DE WEEK


Hé, de naam van Mosje komt in deze sidra niet één keer voor. U hoort hierover twee verklaringen van de Ba'al Hatoeriem, die tevens nog meer duidelijk maken wat voor een bijzondere persoon Mosje Rabbeenoe was.


Mizmor-psalm 15 staat in het PsalmProgramma van deze week. Met een profielschets waarnaar wij allemaal zouden moeten streven.


Je staat te dawwenen. Je probeert met echte aandacht je gebeden uit te spreken. En toch, en toch, die ongewenste gedachten die je te binnen schieten. Hebt u er ook last van? In de hoofdstukken 27 en 28 van het boek Tanya verklaart de Alter Rebbe deze week dit vervelende, maar o zo natuurlijke verschijnsel.


Beloning en Bestraffing. Dat G.d zo met ons omgaat is door Rambam-Maimonides in zijn 'Dertien Basisprincipes van het Jodendom' opgenomen. G.d liet Mosje - vrijdag 7 adar/7 februari is het diens overlijdensdag - zien hoe dit systeem van belonen en bestraffen werkt. Rabbijn Vorst mag het u uitleggen. Ook dit systeem blijkt onder de rubriek G.dsWonderen te vallen!

Komentarze


bottom of page