top of page
  • Video

TEROEMA 5781de PORSCHE-PORSCHE van DE WEEK


*Zestig jaar geleden leerde rabbijn Vorst een verhandeling over de sidra van deze week. Hij begreep er niets van. Totdat… Verkocht! U hoort het vervolg. Wat een prachtige gedachte en tegelijkertijd opdracht van mens tot mens!


*Het is deze Sjabbat 8 Adar, een dag na 7 Adar, de geboortedag van Mosje. Precies 120 jaar later was het op 7 Adar, dat het aardse leven van Mosje eindigde. De cijfers 7 en 8. Er wordt hier langer bij stilgestaan. En tevens bij de opdracht en de verzekering van Mosje over het Jodendom: ‘Dat is een heel gemakkelijke levenswijze.’


*Aandacht voor de praktische viering van Poeriem. Dit jaar op donderdagavond 25 en vrijdag 26 februari. Een vraag: ‘Volgen wij het voorbeeld van de Perzische Joden en de besluiten die zij namen?’


*Rabbijn Vorst houdt wel van een grapje. Ter gelegenheid van Poeriem laat hij u horen wat zijn visie is betreffende de emancipatie van de vrouw en de evrouwcimatie van de man. (De film straks over een papagaai, bij toeval zo samen gekomen. Hoewel, Poeriem leert ons dat toeval niet bestaat…)


*U wordt gewenst een S J A B B A T S J A L O M O E M E W O R A C H !!! Alvast een makkelijke vasten op Ta’aniet Esther (25 februari) en ook alvast na al dat vasten volgende week een P O E R I E M S A M E E A C H !!!

Commentaires


bottom of page