top of page
  • Video

SJOFTIEM 5772

De sidra Sjofetiem is altijd de eerste sidra in de maand Elloel. Ieder jaar weer komt de Tora ons daar zeggen, dat wij rechters en agenten in onze poorten moeten plaatsen. Welke poorten, wat voor rechters en agenten? Uw vraag wordt beantwoord.


Opnieuw spreekt de Tora over de vluchtsteden. Opnieuw, omdat de maand Elloel benut moet worden als een vluchtstad waarnaar je kunt vluchten en waar je je in veiligheid kunt brengen wanneer je wordt 'achtervolgd'. Het wordt u aan de hand van een uitleg van de Rebbe duidelijk gemaakt.


"A'sjer kide'sjanoe bemits'wotav we'tsiwanoe..." Hoe is het eigenlijk te verklaren dat wij deze woorden "G.d heeft ons geboden" in de beracha óók uitspreken wanneer wij een handeling gaan verrichten die ons helemaal niet in de Tora door G.d is geboden?! Opnieuw, uw vraag wordt beantwoord.


Uitgebreid wordt in de sidra gesproken over zaken aangaande 'joodse' oorlogsvoering. Rabbijn Vorst legt uit dat ook wij, in vrij Nederland, daar nuttige tips met betrekking tot ònze, spirituele oorlogsvoering in kunnen vinden.


Onder sjofar-bazuingeschal wordt u een Sjabbat Sjalom toegewenst.Comments


bottom of page