top of page
  • Video

SJEMINIE 5778

de PORSCHE-PARSCHE van DE WEEK

na Pesach opnieuw meerijden in de PORSCHE-PARSCHE van DE WEEK

*Eindelijk, eindelijk, na al de voorgaande sidrot, wordt het Misjkan=Tabernakel=WoestijnHeiligdom ingewijd. De Sjechiena-G.ds Majesteit daalt daarin af.

In het zechoet-verdienste van wie?

Het antwoord op deze vraag is een levensles.

*A Hot Summer is na Pesach begonnen. Om enigszins af te koelen worden de Pirkee Awot – Spreuken der Vaderen geleerd. Met een rijk scala aan - opnieuw – levenslessen. Maar hoort de openingstekst over het doorgeven van de Mondelinge Traditie eigenlijk wel in dit rijtje thuis?

Het antwoord op deze vraag is Dé Levensles der Levenslessen! Alstublieft, rabbijn Vorst smeekt u, neem deze levensles ter harte. Ten behoeve van het Jóóds Voortbestaan van onze kinderen…

*Een voorbeeld: het gesprek dat koningin Elisabeth van Engeland en prins Philip met rabbijn Marvin Hier en diens vrouw in Canada voerden. Wow!

*De nieuwe maand, Iejar, gaat beginnen. De staat Israel zal dan haar zeventigjarig bestaan vieren. Zeventig, het Getal van het Geheim. Zal dat geheim gedurende het komende Israel-jaar geopenbaard worden?

Moge Israel in vrede voorspoedig leven. Samen met de omringende volkeren. Samen met de rest van de mensheid. Dat is - naast de traditionele S J A B B A T S J A L O M wens - waar rabbijn Vorst, samen met u en iedereen, op hoopt!

met G.ds hulp volgende week opnieuw informatie over de SjabbatSidra!

www.chabad.nl/rabbijnvorst

S J A B B A T S J A L O M ! ! !

Comments


bottom of page