top of page
  • Video

PEKOEDEE 5776

de PORSCHE-PARSCHE van DE WEEK


Wufte spiegels... en dat in het heiligdom van de Tabernakel?! Wat een inspirerende beschouwing van de Rebbe hoort u over de man-vrouw verhouding!


Magnifieke overeenkomst: het menselijk hoofd en de plattegrond van het Misjkan-heiligdom in de woestijn en het latere Beth Hamikdasj, de Tempels in Jeroesjalajiem. Wauw!


De wereldberoemde violist Joshua Bell, spelend op een voor drie en een half miljoen aangekochte Stradivarius uit 1713, en bijna niemand luistert...OK, het gebeurde bij de ingang van een metro-station in Washington D.C. Maar toch?


Een vlieg passeert gedachteloos de Nachtwacht, een zeemeeuw slaakt geen kreet van verwondering bij een adembenemende zonsondergang op het srand in Zandvoort. En wij, staan wij nog wel eens vol bewondering en verwondering stil? Zoals bij de voorbeelden die rabbijn Vorst geeft?


Volgende week woensdagavond 23 en donderdag 24 maart gaat het Poeriem worden. Voorbereiden dus. In ieder geval alvast een POERIEM SAMEE'ACH en uiteraard ook een SJABBAT SJALOM gewenst !!!

Comentarios


bottom of page