top of page
  • Video

NASO 5778

EEN WOESTIJNTOCHT!

RABBIJN VORST NODIGT U ZO DADELIJK UIT…

*De sidra Naso wordt in de meeste jaren als eerste na Sjawoe’ot-Wekenfeest gelaaind. Juist dan wordt meteen na onze goede voornemens van Sjawoe’ot’ de langste (!) sidra van de Tora gelezen.

*Naso is de tweede sidra in het boek Bamidbar-In de Woestijn.

Uitvoerig wordt overdrachtelijk bij de Woestijntocht van het Leven stilgestaan:

vanaf de mee’tsariem-mits’rajiem-begrenzing - waarmee de geboorte wordt aangeduid - tot het arriveren aan het eind van de ‘woestijntocht’ bij Èrets Hakodèsj-het Heilige Land, de toestand van leven na het aardse leven.

Toepasselijke gedachten uit Koning David’s misschien wel mooiste mizmor: psalm 23, worden daarbij geciteerd. Prachtig!

*Het Misjkan, de Tabernakel, was gesitueerd in het centrum van het kampement in de woestijn. Met de twaalf stammen er omheen gelegerd. Iedere stam had een eigen nasie-stamhoofd. Met boven hen Mosje als ‘topleider’.

Rabbijn Vorst actualiseert deze vorm van geestelijk leiderschap. Met een ongelooflijke, maar toch echt gebeurde geschiedenis als illustratie. Met daarin de legendarische tsaddiek Baba Sali, Rabbi Jisrael Aboechatsera ztsl., als hoofdfiguur.

*Met het verwoorden van ons verlangen naar de door Hasjeem beloofde Ge’oela-Verlossing wordt u toegewenst een S J A B B A T S J A L O M O E M E W O R A C H ! ! !Comentários


bottom of page