top of page
  • Video

LECH LECHA 5781


de PORSCHE-PARSCHE van DE WEEK


*Aartsvader Avraham en Aartsmoeder Sara komen deze Sjabbat voluit in de picture. Niet alleen als de eerste ‘Aarts-ouders’ van het Joodse volk, maar ook als de grondleggers van het Monotheisme. Klein begonnen, maar heden ten dage wereldwijd aanwezig.


*Maar dat is wel met vallen en opstaan gegaan; met allerlei beproevingen. Rabbijn Vorst staat daarbij stil. Want dit alles kan ook begrepen worden als een ieders levensles. Want de mens wordt steeds op de proef gesteld. Met de opdracht de beproevingen te doorstaan. En tegelijkertijd met de G.ddelijke belofte dát hij die beproevingen kán doorstaan! Terug te vinden in de naam van de sidra: Lech - Ga! Lecha - Voor je eigen bestwil! Wees dynamisch. Vooruit! Omhoog! Horizontaal en verticaal!


*Vorige week werd begonnen met uitleg wat betreft het Joodse ochtend-ritueel. Rabbijn Vorst gaat in op de betekenis van enkele teksten in het Sjachariet-Ochtendgebed. Inspirerend. Inderdaad, inspirerend voor het ervaren van een S J A B B A T S J A L O M O E M E W O R A C H graag weer tot volgende week op chabad.nl/rabbijnvorst Ook inspirerend een ontvangen enthousiaste reactie: ‘Heel erg bedankt, Rav Vorst. Ik kijk uit naar de video. Heb genoten van Bereesjiet, Kol Hakawod!

Comentários


bottom of page