top of page
  • Video

KIE TISA 5774

de PORSCHE-PARSCHE van DE WEEK


Tellen. Een, twee, drie. Mensen tellen wij niet op deze manier. De sidra van deze week spreekt erover. En wanneer wij willen weten of er al minjan in sjoel is op een vroege, koude winterochtend, dan 'tellen' wij aan de hand van een toepasselijke zin uit Tehilliem-Psalmen die uit tien woorden bestaat.


Rabbijn Vorst maakt u attent op de aangrijpende haftara-profetentekst, die deze Sjabbat na de Tora-tekst van deze week wordt gelezen. Met de profeet Eliejahoe in the picture!


'Ach, was ik maar als de duif,' roept koning David in mizmor-psalm 55 van deze week uit. Welke duif? Het wordt u verteld. 'Als hout geen vlam vat, moet je het versplinteren,' adviseert het hoofd van de Paradijselijke Leerschool, geciteerd in hoofdstuk 29 van het boek Tanya. Ook voor ons is dat bij tijd en wijle een goed advies legt Rabbi Sjneoer Zalman van Liadi ons deze week uit. Opnieuw, het wordt u verteld.


Het is deze vrijdag en Sjabbat Poeriem Katan-Klein Poeriem. Om ook nu in de Poeriemstemming te komen steekt rabbijn Vorst vrolijk de draak met een wetenschappelijk (?) artikel dat hij in 'EOS - maandblad over wetenschap' tegenkwam. LECHAJIEM !

コメント


bottom of page