top of page
  • Video

EEKEV 5775

EEKÈV


link www.rabbivorst.nl


Het is voor de vierde keer (!) dat de Tora over de Mitswa van Tefillien-leggen spreekt. Reden genoeg - immers: geen woorden (alleen), maar daden - om te laten zien hoe en waar het 'hand-huisje' en het 'hoofdhuisje' van de tefillien worden gelegd.

En wanneer: op werkdagen vanaf zonsopgang tot zonsondergang. U kunt de tijden in de loeach van het NIK vinden.

En: ook al spreekt men het Sjachariet-Ochtendgebed - om welke redenen dan ook - niet (helemaal) uit, tefillien kan men toch leggen!


Leest u Chinees? Nee? Luistert u dan naar wat in het Chinese Journal of Medicine over Acupuncture and Tefillin wordt opgemerkt. Ongelooflijk!


Tefillien en de joodse vrouw. Hoe zit het met de gelijkstelling? De beroemde rabbijn Rabbi Arye Kaplan legt uit wat de overeenkomst is tussen de Vrouw des Huizes en G.ds 'tefillien'. Blijf dus luisteren!


Het woord 'eekèv' betekent o.a. 'hiel'. Men zegt vaak dat wij leven in de tijd van de 'Ikwata deMesjiecha, in de 'Voetstappen-tijd' van de Masjieach. Na Tisj'a Be'av hóren wij de haftara-profetenteksten die naar deze tijd verwijzen. Maar, lieve G.d, horen is voor ons mensen niet hetzelfde als zien...


Daarom de uitgebreide SJABBAT SJALOM wens van deze week:

HARACHAMAN HOE JANCHIELEENOE JOM SJÈKOELO SJABBAT

G.D VAN ERBARMEN,

LAAT DE TOESTAND VAN EEUWIGE SJABBAT NU EINDELIJK AANBREKENComments


bottom of page