top of page
  • Video

DEWARIEM - SJABBAT CHAZON 5778


de PARSCHE-PORSCHE van DEZE WEEK


*Opnieuw en nog een derde keer opnieuw een prachtig nieuw kostuumpje voor je zoontje kopen als hij het toch maar vies maakt…?

Een prachtige en moedgevende parabel uit de mond van de legendarische Rabbi Levi Jitschak van Barditsjev.

Daarmee uitleggend waarom de Sjabbat vóór de Vastendag van Tisj’a Beáv [de vastendag die herinnert aan de verwoesting van beide Tempels in Jeroesjalajiem] Sjabbat Chazon =Sjabbat van het Visioen wordt genoemd.


*Verlangend naar de komst van de Masjieach. Een vraag: dat zal een bij uitstek revolutionair gebeuren zijn. Wat moeten/mogen wij ons daarbij voorstellen?

Aan het einde van zijn 14-delig wetboek Jad Hachazaka-Misjnee Tora geeft Rambam-Maimonides antwoord op deze vraag. In theorie.


*In theorie. O.K. Maar praktisch willen wij dat alles meemaken!

De tijd is er rijp voor. Zoals het land naar regen smacht na een te lange periode van grote droogte. Met andere woorden: met G.ds hulp en besluit tot ziens aanstaande zondag bij het Beet Hamikdasj Ha’sjelie’sjie – de Derde Tempel in Jeroesjalajiem na de komst van de Masjieach!

Be there!!!!!!!!

! ! ! S J A B B A T S J A L O M en indien toch nodig E E N G E Z O N D E A A N B I J T !!!

**********************************************************************************

NB. De opname voor deze parasja werd al enkele weken geleden gemaakt. Dat Frankrijk wereldkampioen zou worden, was toen uiteraard niet bekend. Ook was niet bekend wie de andere finalist zou zijn. Het werd Kroatie, ook wel met een C geschreven: Croatie.

Welnu: Croatie verloor, maar Creatio gaat nooit verloren: CREATIO EX NIHILO

**********************************************************************************

Comentários


bottom of page