top of page
  • Video

DEWARIEM 5780DE PORSCHE-PARSCHE VAN DE WEEK


*In welk jaar bevinden wij ons nu? En wat heeft dat, volgens de Wilner Gaon, met het Boek Dewariem – Deuteronomium te maken?

Elk jaar weer dat adembenemende antwoord!


*Het Boek Dewariem, daarmee beginnen wij tijdens de méést droevige sjoeldienst van het Joodse jaar. En wij lezen het Boek uit op de méést blije sjoeldienst van het Joodse jaar. Op Simchat Tora. Wel heel bijzonder!

Aansluitend geeft rabbijn Vorst een antwoord op de vraag waarom Hasjem ons niet wilde laten weten waar het graf van Mosje zich bevindt.


*Wie de Mosje-figuur van ónze generatie is/is geweest, daar wordt verschillend over gedacht. Maar dat het Rabbi Yoseph Yitschak Schneersohn – de zesde Lubavitcher-Chabad Rebbe is geweest, is zeker mogelijk.

Luister maar hoe de overtuigde communist Arje tot jarenlang Goelag-werkkamp werd veroordeeld en waardoor hij tenslotte een overgelukkig man in Israel werd. Een aangrijpende geschiedenis wordt u verteld.

Hopelijk wordt Sjabbat Chazon deze keer, dit jaar, uiteindelijk een blije, vrolijke Sjabbat. Eens moet de Masjiach immers komen! Waarom dan niet nog deze week?!


Een S J A B B A T S J A L OM wordt u toegewenst.

En mocht het toch nodig zijn, dan een makkelijk vasten en gezonde aanbijt gewenst op aanstaande donderdag Tisj’a Be’av.

Kommentare


bottom of page