top of page
  • Video

BO 5780de PORSCHE-PARSCHE van DE WEEK


*Nog drie plagen deze Sjabbat, waarvan de laatste plaag tijdens de Seider-Nacht.

Wat er allemaal kwam kijken en nog altijd komt kijken bij de viering van Seider-Avond wordt ons in de sidra van deze Sjabbat meegedeeld.


*Tefillien – meestal in het Nederlands ‘gebedsriemen’ genoemd – daarover wordt In de laatste parasja van deze sidra tweemaal gesproken. Een mitswa niet alleen in gedachte, niet alleen bovendien in woord, maar boven-bovendien in daad.

Hoe tefillien praktisch worden gelegd laat rabbijn Vorst u zien. Life!


*Aanstaande week, woensdag 5 februari, is het Joed-Tien Sjewat. Dan is het zeventig jaar geleden dat op Joed Sjewat 5710/1950, Sjabbat Parsjat Bo – de zesde Chabad-Lubavitcher Rebbe, Rabbi Yoseph Yitzchak Schneersohn, overleed.

Zijn schoonzoon Rabbi Menachem M. Schneerson werd pas een jaar later officieel de nieuwe, zevende Lubavitcher Rebbe. Maar de Chassidiem beschouwden hem al direct als de logische opvolger. Begrijpelijk dan ook dat er dit jaar wereldwijd extra aandacht aan beide Rebbes zal worden geschonken.


U hoort rabbijn Vorst antwoord geven op de vraag wat de zevende Rebbe, Rabbi Menachem M. Schneerson, voor Nederland heeft betekend. Zijn antwoord kort samengevat: Hij hielp mee 400 jaar Jodendom in Nederland te bestendigen. Ook dank zij hem: ‘Holland’ werd ‘Holyland’.


U wordt een extra betekenisvolle S J A B B A T S J A L O M O E M W O R A C H toegewenst.


volgende week gaan we op naar het strand…

Comments


bottom of page