top of page
  • Video

BO 5779de PORSCHE-PARSCHE van DE WEEK


*Seideravond, toen en nu. Waarom zoveel aandacht voor de kinderen? Waarom moesten ook de kinderen – nog vóór dat zij bat- of barmitswa waren geworden – deelnemen aan de mitswa om gezamenlijk het Pesach-offer te eten?

Een belangrijke vraag met een belangrijk antwoord.


*Vier keer wordt in de Tora het voorschrift van het Tefillien-leggen genoemd. Twee keer is dat in parsjat Bo, de sidra van deze week.

Aansluitend toont rabbijn Vorst een artikel en vertelt over een opzienbarende link en overeenkomst van Tefillien-leggen en (oude) Chinese acupunctuur!


*In het 42e hoofdstuk van het boek Tanya legt de schrijver, Rabbi Sjne’oer Zalman van Liadi, uit dat in iedereen een aspect van Mosje aanwezig is. Daarover is vorige week gesproken.


Behalve dat wordt ons in dat hoofdstuk meegedeeld dat er in iedere generatie leidinggevende, bezielende Mosje-figuren aanwezig zijn. Voor rabbijn Vorst was/is dat Rabbi Menachem Mendel Schneerson, de Lubavitcher Rebbe.


U hoort ter illustratie een verslag van een inspirerend gesprek dat de Rebbe met een eens lusteloze vijftiger voerde, die dertig jaar later, ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag een media bedrijf in het Verre Oosten ging opzetten!

Woensdag 10 sjewat/16 januari is het de ‘jom histalkoet-overlijdensdag’ van de zesde Rebbe, Rabbi Yosef Yitzchak Schneersohn ztsl. Een dag van geestelijk-innerlijke inspiratie. Benut die dag!


Uiteraard wordt u toegewenst S J A B B A T S J A L O M O E M E W O R A C H !!!

graag weer tot ziens volgende week


Comments


bottom of page