top of page
  • Video

BO 5777

de PORSCHE-PARSCHE van DE WEEK

Nog 3 plagen in parasja no. 3 van het boek Sjemot-Exodus. Waarbij de Ivriet letters van het woord/de naam BO een getalwaarde heeft van 2+1=3. Nog meer 3-tjes in de parsche? U hoort het.


Uitdrukkelijk laat Mosje ons weten dat de mitswa/het gebod om Tefillien/Gebedsriemen te leggen met de Uittocht uit Egypte verbonden is. Aansluitend hoort u - deels in het jiddisch - een uitleg van de Lubavitcher Rebbe, Rabbi Menachem M. Schneerson, over de relatie tussen het leggen van Tefillien en gezondheid. Gevolgd door een recent medisch wonder uit het AMC!


Bent u een tsaddiek-goed mens of een ra'sja-slecht mens? Of bent u een bénonie-middenfiguur die tussen een tsaddiek en een ra'sja staat? Het begin van het antwoord op deze vraag wordt u gegeven.


De tweelingbroer van rabbijn Vorst was kortgeleden jarig. En, logischerwijze, de tweelingbroer van die tweelingbroer eveneens. Verjaarskado: Rabbijn Vorst laat weten graag van u te vernemen of u naar zijn wekelijkse Sjabbat-Parsche-Parsja kijkt/luistert: 'Wilt u dat ik met dit programma doorga?' is zijn vraag. U kunt uw antwoord 'ja' of 'nee' - eventueel met commentaar/raad/eitses - e-mailen naar rabbivorst@gmail.com

Comments


bottom of page