top of page
  • Video

BE’SJALACH 5780


de PORSCHE-PARSCHE van DE WEEK


*ook wel SJABBAT SJIERA genoemd


*In de Tora-tekst van deze Sjabbat: ‘Wajissa mal’ach HaEllokiem – Een engel van G.d trok.’

Weleens een engel gezien?

Engelen zijn soms zichtbaar. Maar meestal weet je niet en ben je er niet van bewust dat het een engel is. Maar het is er wel een. Alleen, in de meeste gevallen is een engel onzichtbaar voor ons.

Rabbijn Vorst maakt u aansluitend boeiend attent op het boek ‘Engelen - als beschermers en als helpers der mensheid’, geschreven door de bekende arts H.C. Moolenburgh; uitgegeven door uitgever Ankh-Hermes bv – Deventer. Enkele opzienbarende, ‘ongelooflijke’ gebeurtenissen, in het boek beschreven, worden u verteld.

U hoort, opnieuw aansluitend, wat Perel Hoff, alias Yulushka, overkwam. En hoe de Israelische zangeres Lilach Mekanick van de verdrinkingsdood bij Caesarea werd gered.


*Last van het Amalek-syndroom? De Tora spreekt er deze Sjabbat over in de sidra van deze week. Na de doortocht door de Jam-Soef-zee en het door ons gezongen danklied Az Ja’sjier.


*Maandag 10 februari is het Toe Bisjwat, het Nieuwjaarsfeest van de Bomen. Rabbijn Vorst schenkt aandacht aan deze bijzondere dag in zijn artikel ‘HET JUWELENDOOSJE VAN RABBIJN VORST’.

Daarom extra gewenst een S J A N A T O W A en uiteraard een S J A B B A T S J A L O M ! ! !

graag weer tot volgende week op www.chabad.nl/rabbijnvorst

Comments


bottom of page