top of page
  • Video

ACHAREE MOT 5773

Deze sjabbat is het de 25e dag van de OmerTijd. Met 24 voorbije dagen en 24 komende dagen is het de middelste dag van de Omer periode. Reden genoeg om wat langer stil te staan bij dit Zeven Weken Tel Gebod. Maar wat doet Oom Dagobert hier in dit verband? Is het antwoord misschien omdat het over tellen gaat? Rabbijn Vorst legt het u uit.


Kostbaarheid van Tijd. Ter nagedachtenis aan zijn in de oorlog op 13 iejar bezweken moeder z.l. gaat rabbijn Vorst op dit onderwerp in.


De man-vrouw verhouding. Het G.dswonder van de voortplanting. Het G.dswonder van de complementaire verschillen - lichamelijk en geestelijk - tussen man en vrouw; u hoort erover.


Het huwelijk blijkt geen doorlopende soapserie te zijn. G.d geeft in de twee sidrot van deze week aan dat de Tora-beleving van het huwelijk, met het maandelijks gebruik van het mikwe, een voortreffelijke oplossing kan bieden. En 'oudere' dames: één keer nog naar het mikwe betekent een broche voor u en uw man.


Tenslotte vertelt rabbijn Vorst een geschiedenis over een vader-moeder-kind uit Zuid Amerika. Opnieuw wordt duidelijk: wij zijn niet alléén ons brein!Comments


bottom of page