top of page

BO

rij mee in de PARSCHE-PORSCHE van DEZE WEEK


*‘Kom, ga naar Par’o-Pharao.’

Wie? Mosje en Aharon.

Heeft deze opdracht ook heden ten dage nog actualiteit? Ja!

Om naar je eigen innerlijke Pharao – ontkenner van een SupraVerheven Hogere Macht (van dat ontkennen kunnen wij allemaal van tijd tot tijd last hebben) – te gaan, heb je nog steeds een Mosje en een Aharon nodig.

Voor rabbijn Vorst was Rabbi Yoseph Yitzchak Schneersohn, de zesde Lubavitcher Rebbe z.ts.l. – via diens Chassidische verhandelingen – zo een inspirerende Mosje-Aharon-figuur.

Ter gelegenheid van de overlijdensdatum van deze Rebbe op 10 Sjewat - dit jaar op vrijdag 26 januari – hoort u daarom aansluitend enkele gedachten uit diens Chassidische uiteenzetting ‘Batie Leganie’ 5710/1950.


*De mitswa van het Tefillien-Gebedsriemen leggen. Zo belangrijk dat pas tegen de tijd dat een jongen barmitswa-volwassen wordt, hij dit voorschrift mag gaan vervullen.

Van de 4 keer dat dit voorschrift in de Tora wordt genoemd, gebeurt dat 2 keer in de sidra Bo. Deze Sjabbat dus! Inspirerend.

Inderdaad. En het is Elie Wiesel die met hartstocht beschrijft hoe zelfs gevangenen in de vernietigingskampen het hebben aangedurfd toch deze mitswa te vervullen.

Moge dit alles de manlijke 13-plussers onder u aansporen dagelijks – of in elk geval van tijd tot tijd – u met deze Tefillien op arm en hoofd te tooien.


*‘Ik!’

Wie kan ‘Ik’ zeggen? Rabbi Mordechai van Lichwitsj geeft daar een origineel antwoord op. Wow!

Dit gehoord hebbende gaat dit leiden tot een nog helderder en spiritueel ervaren van een


! ! ! S J A B B A T S J A L O M O E M E W O R A C H ! ! !

Comentários


bottom of page